Nieuws

Waarom je geen water moet drinken als je pittig...
Je kent het vast: je neemt een hap van een gerecht met sambal of hete saus, en plots staat je mond in vuur en vlam. Instinctief grijp je naar een...
Waarom je geen water moet drinken als je pittig...
Je kent het vast: je neemt een hap van een gerecht met sambal of hete saus, en plots staat je mond in vuur en vlam. Instinctief grijp je naar een...

Nederlandse bodem, wereldse hitte – hoe Mr. Sco...
Een wereld vol hitte, rechtstreeks uit Nederland Van de tropische velden in Zuid-Amerika tot de bruisende markten in Azië: overal ter wereld groeit vuur in de vorm van chilipepers. Maar...
Nederlandse bodem, wereldse hitte – hoe Mr. Sco...
Een wereld vol hitte, rechtstreeks uit Nederland Van de tropische velden in Zuid-Amerika tot de bruisende markten in Azië: overal ter wereld groeit vuur in de vorm van chilipepers. Maar...

Waarom hete pepers nóg heter aanvoelen in warme...
Bij Mr. Scoville houden we van pittig. Niet een beetje pittig, maar écht pittig. Maar wist je dat pittig eten nóg pittiger kan voelen als je het combineert met een...
Waarom hete pepers nóg heter aanvoelen in warme...
Bij Mr. Scoville houden we van pittig. Niet een beetje pittig, maar écht pittig. Maar wist je dat pittig eten nóg pittiger kan voelen als je het combineert met een...

Waarom pittigheid meten met de Scovilleschaal n...
Iedereen heeft het erover: hoeveel Scoville zit erin? Maar hoe nauwkeurig is die beroemde schaal eigenlijk? En kun je echt een getal plakken op iets dat zo subjectief aanvoelt als...
Waarom pittigheid meten met de Scovilleschaal n...
Iedereen heeft het erover: hoeveel Scoville zit erin? Maar hoe nauwkeurig is die beroemde schaal eigenlijk? En kun je echt een getal plakken op iets dat zo subjectief aanvoelt als...

Waarom pittig eten perfect is voor de zomer (+ ...
Zomer. Zon. Zweet. En… sambal? Jazeker. Terwijl je misschien denkt dat pittig eten vooral iets is voor de winter, laat de wetenschap — en de wereldkeuken — iets heel anders...
Waarom pittig eten perfect is voor de zomer (+ ...
Zomer. Zon. Zweet. En… sambal? Jazeker. Terwijl je misschien denkt dat pittig eten vooral iets is voor de winter, laat de wetenschap — en de wereldkeuken — iets heel anders...

Umami – Het geheime wapen in jouw pittige gerec...
Pittigheid is onze passie – maar hitte alleen is niet genoeg. De echte magie ontstaat wanneer vuur wordt gecombineerd met diepte, rijkdom en smaak. En dat is precies waar umami...
Umami – Het geheime wapen in jouw pittige gerec...
Pittigheid is onze passie – maar hitte alleen is niet genoeg. De echte magie ontstaat wanneer vuur wordt gecombineerd met diepte, rijkdom en smaak. En dat is precies waar umami...